27 Temmuz 2015 Pazartesi

Root Yöntemleri ve Destekleyen Cihazlar


Odin Programı İle Root

         Odin programı ile root atmak isteyenler Samsung, Nexsus veya Motorola cihazlara sahip olması gerekir. Bu üç markanın hangi cihazlarını ve hangi android sürümlerini desteklediğini öğrenmek için https://autoroot.chainfire.eu/ sitesine giderek alttaki resimde olduğu gibi CTRL + F tuşlarına basıp Cihazınızın Model numarasını yazmanız yeterlidir.


Telefonunuzun modeline uygun dosyayı burdan indirebileceğiniz kesin olduktan sonra Odin Programı ile root atmanızda herhangi bir sakınca yoktur.

Kingo Programı İle Root


         Kingo başta Samsung, Google, HTC, LG, Sony, Huawei, Lenovo, Micromax, Acer, Asus ve Alcate cihazları desteklese de arada kalan markaların çoğunu desteklemekte. Gm Discovery, Turkcell ve Vodofone cihazları bunların başında gelmektedir. Ayriyetten kendi sitesinde Kingo Rootu destekleyen cihazlar detaylı bir şekilde sunulmuştur.

Listede olmamasına rağmen desteklediği bir çok cihaz bulunmaktadır


KingRoot ile Root Atma


         Kingroot ile root oldukça kolaydır. Cihazınızdan root tuşuna basmanız yeterli olacaktır. Android 2.2 ile Android 5.1 arası Çoğu cihazı destekler. Destekleyen cihazlar hakkında  Kendi sitesinde herhangi bir bilgi bulunmamaktadır. Xda-Developer sitesinden yararlanarak düzenlediğim listeye Burdan ulaşabilirsiniz.

TowelRoot ile Root Atma


         Towelroot ile root atmak kolay olmasına rağmen desteklediği cihazlar hakkında tam bir liste bulunmamaktadır. Sizin için desteklediği cihazları derlemeye çalıştım fakat eksik bir liste olabilir. Ayriyetten desteklemeyen cihazları bazı kodlar yardımı ile destekler hale getirebiliriz. Detaylı bilgi için Buraya tıklayın.

Root Master ile Root Atma


         Root Master adlı uygulama ile şu anda güncel olarak istediğiniz telefonu rootlayabilirsiniz. Android 1.5 ile 5.1 arası cihazların çoğunu destekler. Super Root olarakta geçer. Bu programın desteklediği cihazları görmek için ana sitesine giderek rahatça öğrenebilirsiniz. http://root.ngemobi.com


Konu hakkında detay için Youtube kanalıma uğrayabilirsiniz.

1 yorum: